Zonnepanelen

100% slimme energie

Zonnepanelen met een thuisbatterij: de oplossing

 

 

Wat is het nut van de thuisbatterij?

In deze video wordt concreet uitgelegd hoe de IZEN thuisbatterij werkt. Met een thuisbatterij kan je je elektriciteitsbehoefte en - aankopen beter regelen. Een thuisbatterij is een slimme sturing die er voor zorgt dat je digitale teller zoveel mogelijk stil staat. Indien je nog over een terugdraaiende teller beschikt is het nog niet nodig om actie te ondernemen.

 

 

 Wat kan je allemaal doen met een volle 2,2 kWh batterij?

thuisbatterij

 

afspraak

 

 

thuisbatterij

 

Solis Hybride omvormer

Op een Solis Hybride omvormer kan je jouw IZEN thuisbatterij rechtstreeks aansluiten, waardoor je de opgewekte energie op kan slaan. Zo kun je de energie gebruiken op het moment dat jij het nodig hebt. Het is dus een noodzakelijk element. De batterij expert van IZEN bekijkt met jou welke hybride omvormer noodzakelijk is op je bestaande zonne-installatie en wat het meest ideale batterijpakket is in functie van een maximaal economisch direct verbruik. 

IZEN installeert ondertussen al 8 jaar SOLIS omvormers goed voor duizenden perfect werkende zonne-installaties. De topkwaliteit van de toestellen kunnen we vanuit praktijkervaring bevestigen. 

Wereldwijd heeft SOLIS meer dan 10GW aan geïnstalleerd vermogen over de hele wereld. Hiermee hebben ze in 2018 de top 2 in wereldwijd marktaandeel bereikt. SOLIS werd in 2019 door Bloomberg uitgeroepen tot top 3 meest financieel betrouwbare Aziatische omvormerproducent. Ook zijn ze benoemd tot TOP BRAND PV door EuPD Research.

 

Prijsvoorbeeld

Ga voor de Pylontech 2,2 kWh thuisbatterij van IZEN en verhoog je rendement.

Zonder batterij verbruik je ongeveer 28% van de stroom die je opwekt rechtstreeks. Dat is je direct verbruik. Kies je voor de Pylontech thuisbatterij van 2,2 kWh capaciteit, dan sla je de opgewekte energie op én verhoog je jouw direct verbruik tot wel 50%. De Pylontech thuisbatterij is bovendien uitbreidbaar.

Voorbeeld: 

Jij hebt een zonne-installatie met een rendement van 4056 kWh.
De Pylontech 2,2 kWh batterij + Solis hybride omvormer voor deze installatie kost €3389,56 incl. 6% btw.  

Voorbeeld opbrengstberekening voor 4056 kWh*

  • Stijging direct verbruik van 28% naar 50%: 4056 kWh x 22% = 892 kWh
*Onder voorbehoud van persoonlijke situatie. Aanbod niet cumuleerbaar met andere acties.

 

afspraak 

Premies

Thuisbatterij
Er is een Vlaamse premie voor wie een thuisbatterij koopt of least!
De premie is aan te vragen tot eind 2021. Voorwaarden, procedure en bedrag: Klik! 

premie thuisbatterij 

Zonnepanelen
Combineer je Vlaamse premie voor de thuisbatterij met die voor je nieuwe zonnepanelen!
Voorwaarden, procedure en bedrag: Klik!

premie zonnepanelen 

Goed nieuws vanaf 1 april

De Vlaamse regering stuurt het premiesysteem voor thuisbatterijen vanaf 1 april 2021 bij.
Door een aanpassing van het basisbedrag per kilowattuur (kWh) gaat het premiebedrag voor de meest voorkomende batterijen omhoog!

 

Zo kan je je direct verbruik boosten!

Met het afschaffen van de terugdraaiende teller, zijn een airco-heater of warmtepomp én een warmtepompboiler de belangrijke spelers om je direct verbruik te boosten. De energie van je zonnepanelen gaat zo weinig mogelijk verloren want het rendement blijft in je eigen woning. 

 

Flow

aanpak

  

afspraak

 

 

IZEN energy systems nv is erkend kredietbemiddelaar, agent in nevenfunctie bij FSMA

Belfius Bank NV, Karel Rogierplein 11, te B-1210 Brussel, België – IBAN BE23 0529 0064 6991 - BIC GKCCBEBB – RPR Brussel BTW BE 0403.201.185