Zonnepanelen

100% slimme energie

Wat moet je weten over zonnepanelen?

Bereken je prijs

Met de opbrengst van zonnepanelen neem je opnieuw controle over je elektriciteitskosten. Bereken meteen online de prijs van jouw installatie! Kies het type panelen: Het scherp geprijsd paneel of het hoogrendement paneel. 


In de offerte zijn niet enkel de materialen inbegrepen maar ook de plaatsing en keuring. Via een draadloos monitoringsysteem kan je het rendement online volgen.

 

 

 

 

 


Zonnepanelen

Kies voor zonnepanelen van 315 wattpiek of voor hoogrendement zonnepanelen van 350 wattpiek. 

 

Huawei omvormer

Upgrade Huawei omvormer

De omvormer van het merk Solis is automatisch inbegrepen in de offerte. Dankzij de mogelijkheid voor 2 MPP-trackers haal je met deze omvormer het beste uit je installatie.  Je kan ook upgraden naar de hybride omvormer van het merk Huawei. Deze kan je combineren met Power Optimizers om de invloed van schaduw te verminderen en de Huawei is ook compatibel met een thuisbatterij.

 

Montagemateriaal

Montage

Kwalitatief bevestigingssysteem

Groene stroommeter

Keuring

Verplichte keuring inbegrepen

Montagemateriaal

Monitoring

Hou je opbrengst online bij

Plaatsing

Plaatsing

Plaatsing door ervaren installateurs

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Recyclage van zonnepanelen

Vanaf 1 juli 2016 moet er voor elk zonnepaneel een recyclagebijdrage betaald worden van €2 per paneel (+ btw). In de offertes van IZEN is de recyclagebijdrage vanaf begin augustus 2016 automatisch inbegrepen.

IZEN sloot een individueel afvalplan met OVAM af voor de verwerking van de door haar op de markt gebrachte zonnepanelen. Afgedankte zonnepanelen mogen bij IZEN binnen gebracht worden op haar inzamelpunten (Hoeksken 56, 2275 Lille en Hille 103, 8750 Zwevezele). Daar zullen ze op gepaste wijze gestockeerd en verwerkt worden.

Door een individueel traject te kiezen heeft IZEN er bewust voor gekozen om in de omloop gebrachte panelen niet te laten verwerken door PV Cycle (dus niet te laten afwentelen op het collectief systeem), maar dit zelf te organiseren, door zelf inzamelpunt te worden en door zelf deals met verwerkers te sluiten.

 

Ervaringen met IZEN

Hoe gaan we te werk? Vraag het aan de IZEN-community.

 

"Ik koos in de eerste plaats voor IZEN omdat ze de goedkoopste waren.

Mijn zonnepanelen lager er echt snel op. De plaatsing verliep professioneel en de mannen hebben alles proper afgewerkt."

Tony uit Oudenaarde

 

 

“Ik ben in de wolken over de service van IZEN. Correct en vriendelijk, ik heb spijt dat ik niet vroeger zonnepanelen heb gelegd.”

Patrick, ondernemer

 

 

 

 

Opbrengst van zonnepanelen

De opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van de afwijking van het zuiden, de hellingsgraad van je dak en de omvormer. In werkelijkheid ligt de opbrengst dus altijd lager dan het vermogen van de installatie. Ideaal georiënteerde panelen brengen in België zo’n 89% van het vermogen op.

Bereken zelf je offerte en de opbrengst van jouw installatie! Of laat een IZEN zonne-expert telefonisch contact met je opnemen voor een persoonlijk online advies. 

 

Prosumententarief

Netvergoeding?

Via de elektriciteitsfactuur betaalt iedereen ook voor het gebruik van het elektriciteitsnet, die taks wordt bepaald op basis van je verbruik. Als je zonnepanelen hebt, heb je een lager verbruik. Daardoor betaal je dus veel minder of zelfs niets voor elektriciteit.

Maar als eigenaar van zonnepanelen maak je wél nog gebruik van dat net: je zet er energie op én haalt er ook weer af. Het is dus eerlijk dat je net als alle andere mensen bijdraagt voor de kosten van dat net. Om dat te compenseren wordt er een vergoeding voor het gebruik van het net gevraagd aan mensen met zonnepanelen: het prosumententarief. 

 

Hoeveel?

De netvergoeding wordt berekend op basis van het vermogen van de omvormer en is afhankelijk van je netbeheerder. Gemiddeld gaat het om €92 per kW vermogen van de omvormer per jaar.

Plaats je bijvoorbeeld 16 zonnepanelen en een omvormer van 3kW (vermogen van 3,3kW) dan is de netvergoeding ongeveer €303 per jaar (€92 x 3,3).

Heb je maar 10 panelen en een omvormer van 2kW (vermogen van 2,2kW) dan bedraagt je netvergoeding maar €202 per jaar.

Als je geen zonnepanelen hebt, betaal je echter veel meer voor het gebruik van het net. Ongeveer één derde van je elektriciteitsfactuur bestaat uit netwerkkosten en heffingen. Kijk maar eens na!

Meer details over de netvergoeding vind je op de website van de VREG.

IZEN energy systems nv is erkend kredietbemiddelaar, agent in nevenfunctie bij FSMA

Belfius Bank NV, Karel Rogierplein 11, te B-1210 Brussel, België – IBAN BE23 0529 0064 6991 - BIC GKCCBEBB – RPR Brussel BTW BE 0403.201.185